mandag 21. november 2011

Bildeanalyse


Fengslet Kjærlighet


Bilde er av to hender som former et hjerte bak to jernstenger. Bakgrunnen er murveggen, hendene er i midten og blir mellomgrunnen, jernstengene står lengst fram i bilde og danner forgrunnen. 

Hjertet  bilde former en sirkel, den kan få bilde til å framstå som samlende objekt. De vertikale linjene symboliserer uro, spenning og usikkerhet, dette er med på å skape kontraster i bilde. 
Vi brukte normalperspektiv for å få motivet til å framstå som det er. Normalperspektiv gir en nøytral synsvinkel for mottakeren av bilde.  
Dette er et stilleben bilde, fordi det er et oppstilt og abstrakt bilde.Bilde viser et objekt og omgivelsene, men fokuset i bilde ligger på objektet.

Temaet i bildet er fengslet kjærlighet, fordi hjertet symboliserer kjærlighet og de vertikale jernstengene symboliserer et fengsel. Bildet symboliserer også skult kjærlighet, siden i noen land er det blant annet forbudt å vise kjærlighet mellom to menn. Da må de holde kjærligheten skult og da blir den fengslet. Bildet kan også symbolisere at man holder følelsene sine inne, at man ikke tørr å vise de, enten for seg selv eller andre. Lysbruken i bildet er med å skape et håp. Det er hjertet og hendene som fokuset i bildet og hjertet er et symbol på kjærlighet.   



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar